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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Ocidental.
Data corrente:  10/09/2013
Data da última atualização:  17/09/2013
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  MUNIZ, A. W.; SÁ, E. L. de; DALAGNOL, G. L.; AMÉRICO FILHO, J.
Afiliação:  ALEKSANDER WESTPHAL MUNIZ, CPAA; Enilson Luiz de Sá, UFRGS; Gilberto Luíz Dalagnol, EPAGRI; João Américo Filho, EPAGRI.
Título:  Rooting and acclimatization of micropropagated marubakaido apple rootstock using Adesmia latifolia rhizobia.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  SpringerPlus, v. 2, p. 437, 2013.
ISSN:  2193-1801
DOI:  10.1186/2193-1801-2-437
Idioma:  Português
Conteúdo:  In vitro rooting and the acclimatization of micropropagated rootstocks of apple trees is essential for plant development in the field. The aim of this work was to assess the use of rhizobia of Adesmia latifolia to promote rooting and acclimatization in micropropagated Marubakaido apple rootstock. An experiment involving in vitro rooting and acclimatization was performed with four strains of rhizobium and two controls, one with and the other without the addition of synthetic indoleacetic acid. The inoculated treatments involved the use of sterile inoculum and inoculum containing live rhizobia. The most significant effects on the rooting rate, primary-root length, number of roots, root length, fresh-shoot biomass, and fresh-root biomass were obtained by inoculation with strain EEL16010B and with synthetic indole acetic acid. However, there was no difference in the growth of apple explants in the acclimatization experiments. Strain EEL16010B can be used to induce in vitro rooting of the Marubakaido rootstock and can replace the use of synthetic indoleacetic acid in the rooting of this cultivar.
Palavras-Chave:  Apple; Indoleacetic acid.
Thesagro:  Maçã; Micropropagação.
Thesaurus Nal:  auxins; micropropagation.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/89219/1/2193-1801-2-437-Muniz.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Ocidental (CPAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAA25682 - 1UPCAP - PPS0053S0053
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Amazônia Oriental. Para informações adicionais entre em contato com cpatu.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Oriental.
Data corrente:  30/03/2012
Data da última atualização:  10/11/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  LIMA, S. C. G. de; LOURENÇO JUNIOR, J. de B.; GARCIA, A. R.; NAHUM, B. de S.; SILVA, A. G. M. e; RODRIGUES, L. S.; MENEZES, B. P. de; NERES, L. de S.
Afiliação:  IFPA; UEPA/CCNT; ALEXANDRE ROSSETTO GARCIA, CPATU; BENJAMIM DE SOUZA NAHUM, CPATU; UFRA; UFPA/UFRA; UFPA/UFRA; PIBIC/CNPQ/UEPA/CCNT.
Título:  Características físico-químicas e microbiológicas do leite de búfalas suplementadas com resíduos da agroindústria, na Amazônia Oriental.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  Revista Higiene Alimentar, v. 25, n. 194/195, p. 319-320, mar./abr. 2011.
Idioma:  Português
Notas:  Encarte. V Congresso Latinoamericano e XI Congresso Brasleiro de Higienistas de Alimentos. O alimento nas próximas décadas: produzir sem agredir: anais. Salvador, 2011.
Palavras-Chave:  Amazônia Oriental; Bubalino; Búfala; Torta de cupuaçu; Torta de murumuru.
Thesagro:  Bubalus bubalis; Cupuaçu.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Oriental (CPATU)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATU45854 - 1UPCAA - DD
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